Marisa Leinhos

Mijn eerste foto’s maakte ik als kind, met de Agfa-box van mijn moeder. Toen ik dertien was kocht ik (van mijn zakgeld) mijn eerste zoekercamera en kreeg meteen van de verkoper een uitstekende les. Ik fotografeerde o.a. in de dierentuin, in het bos en rond om het huis.

Een paar jaar later begon ik te filmen met een 8mm filmcamera. Dit deed ik vooral tijdens mijn verblijf van 4 jaar in Zuid Afrika. Na mijn terugkeer voltooide ik de studie vakfotografie aan de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn. Spoedig daarna volgden tentoonstellingen van zwart-wit fotografie, hoofdzakelijk landschap, kunst en portretten.

Sinds de jaren negentig onderneem ik steeds vaker bergreizen binnen en buiten Europa. Ik ben als wandelgids actief in de Pyreneeën, de Canarische Eilanden, de Himalaya, Myanmar, de Andes en Oost-Afrika. Daar ontstonden talloze series landschaps- en natuurfoto’s.

Eerst waren dat analoge foto’s en dia’s, later kwamen daar digitale foto-, film- en sinds kort multimedia producties bij.

Nationale bekendheid in 2003 kreeg mijn zwart-wit foto-serie “Silent Music” van orkestmusici met hun instrument uitgegeven als verjaardagskalender.
Collecties van Marisa Leinhos

Los Glaciares National Park
Sneeuw en ijs
PyreneeŽn
Water en wolken